WeselaImprezy okolicznościoweKomunia lub chrzestKonferencjeCiastaGarmażerka
MENU WESELNE
– Obiad dwu daniowy
– 4 dania gorące po obiedzie
– Sałatki 3 różne
– Przystawki zimne
– Paleta wędlin i serów
– Ciasta i ciasteczka
– Pieczywo
– Chleb okrągły na powitanie
– Zestaw napoi 0,33l,soki owocowe, woda niegazowana z cytryną i miętą w dzbankach (2 l na osobę )
– Napoje ciepłe bez ograniczeń
– Zestaw owoców
– Deser do kawy po obiedzie
– Tort weselny
– Paczki dla gości

Zapewniamy
– pełna zastawa stołowa
– obrusy materiałowe
– obsługę kelnerską i do zmywania naczyń
Cena za osobę od 160 zł (cena zależy od wybranego menu)
Cena obejmuje drugi dzień przyjęcia weselnego (poprawiny)


PRZYKŁADOWE MENU WESELNE

  • Obiad: rosół z makaronem, rolada faszerowana,  schab ze śliwką, ziemniaki z koperkiem, sos pieczarkowy lub pieczeniowy, zestaw surówek: marchewka z jabłkiem, kapusta biała, buraczki
  • Deser : kawa, herbata + deser np. malinowa chmurka
  • Dania gorące:
    Danie I: filet z kurczaka faszerowany serem żółtym i pieczarkami, kluski śląski, sos  słodko-kwaśny, sałatka grecka.
  • Danie II : Półmisek mięs: golonka, udka, szaszłyki, żeberka
  • Danie III: -barszcz czerwony, (paszteciki, zapiekanki, babeczki lub krokieciki)
  • Danie IV : flaczki i zupa gulaszowa
  • Sałatki: kebabowa, wiosenna i selera naciowego
  • Przystawki: ryba po grecku, rolada szpinakowa, galaretki drobiowe

Wędlina + chleb
Ciasto i ciasteczka na paterach, owoce
Tort weselny
Paczki z ciastem dla gości

Poprawiny:
I Żurek
II Pieczeń rzymska z ryżem i zestawem surówek
III Bigos
IV Półmisek mięs
V Ciasta, pieczywo, wędliny ,zimne przystawki, owoce, kawa, herbata, napoje.

Zapewniamy :

  • pełna zastawa stołowa
  • obrusy materiałowe
  • obsługę kelnerską i do zmywania naczyń

Cena za osobę od 160 zł (cena zależy od wybranego menu)
Cena obejmuje drugi dzień przyjęcia weselnego (poprawiny)


PRZYKŁADOWE ROZSZERZONE  MENU  WESELNE

  • Zupy do wyboru: rosół z makaronem, zupa krem z kluseczkami drobiowymi, żurek w chlebaku, zupa krem z brokułów , zupa krem z borowików z grzankami,
  • Mięsa do wyboru: kotlet schabowy, kotlet drobiowy, udka faszerowane, schab w sosie własnym, zrazy zawijane, kotlet devolaj, szaszłyki drobiowe, sakiewki wieprzowe z nadzieniem pieczarkowo- paprykowym, pieczeń z śliwką, rolada wieprzowa,
  • Dodatki:ziemniaczki pieczone, kluski śląskie, ryż z warzywami, puree ziemniaczane, kasza z warzywami
  • Surówki:sałatka grecka, kapusta pekińska, z czerwonej kapusty, z białej kapusty z selerem, buraczki z chrzanem, mizeria, marchewka na słodko, z kapusty kwaszonej, wiosenna
  • Przekąski zimne: półmiski wędlin, galantyna z kurczaka z żurawiną, galaretka drobiowa, schab z śliwką w galarecie, śledź w śmietanie, śledź po góralsku, ryba po grecku, pasztet z żurawiną, rolada szpinakowa, rolada mięsna, jajko w sosie tatarskim, sandacz w galarecie, koreczki śledziowe, nugessy z sosem czosnkowym, rolada w galarecie
  • Sałatki: jarzynowa, pieczarkowa, z tuńczykiem, meksykańska, z  selera naciowego, selerowa z szynką, z kurczakiem,  krabowa,  z gyrosem, szefa,  węgierska,  wiosenna, porowa, z makaronami, kus-kus z kurczakiem, paprykowa
  • Dania gorące: flaczki, zupa gulaszowa, barszcz czerwony z (krokieciki,  paszteciki, babeczki faszerowane), żurek z wędzonką i kiełbasą, bigos, gołąbki z ryżem i mięsem, gołąbki z kaszy z grzybami, szaszłyki drobiowe,
  • Deser: ciasta :  nutella, delicja z galaretką, princessa,  ananasek,   orzechowo-makowe  marzenie, makowiec japoński, sernik wiedeński, sernik z owocami, góralski, wzetka czekoladowa, kokosowy , rafaello,  snikers,  malinowa chmurka, ślimak z owocami,
  • Tort weselny:  orzechowo-makowy, rafaello,  owocowy, czekoladowy z masą orzechową, biszkoptowy z masą adwokat, czekoladowo- biszkoptowy z masą ajerkoniak,
  • Owoce: winogron biały i czerwony, mandarynki, gruszki, kiwi, brzoskwinie, śliwki, jabłka, sezonowe
  • Lody: Lody w pucharkach w różnych smakach z bitą śmietaną z owocami i sosem

STÓŁ WIEJSKI

  • udziec wieprzowy
  • smalec z cebulką
  • pieczony pasztet
  • swojska kaszanka
  • wiejski chleb
  • ogórek kiszony
  • paleta różnych serów
  • pstrąg pieczony
  • rolada szpinakowa
  • różne rodzaje pierogów
  • gołąbki
  • żurek z kiełbasą
  • sałatka owocowa

Cena: 1000 zł

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

ZUPA (1 do wyboru)
– rosół domowy
– krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
– krem z pieczarek z grzankami
– krem warzywny
– krem pomidorowy
– barszcz czerwony z uszkami

DANIE GŁÓWNE  serwowane na półmiskach

MIĘSA (do wyboru po 2 szt/os)
– klasyczny kotlet schabowy
– polędwiczki wieprzowe
– rumsztyk z pieczarkami cebula
– bitki wieprzowe
– kotlet de Volaille
– roladki drobiowe ze szpinakiem

DODATKI (2 do wyboru)
– ziemniaki z koperkiem
– frytki
– talarki ziemniaczane zapiekane
– kluski śląskie
– ryż na sypko
– kasza gryczana
– kopytka

SURÓWKI (3 do wyboru)
– mizeria ze śmietana
– surówka z marchewki
– surówka z selera
– buraczki z chrzanem
– surówka z kapusty pekińskiej
– surówka z czerwonej kapusty
– surówka z białej kapusty
– kapusta zasmażana
– marchewka z groszkiem

DESERY
– tiramisu
– lody z owocami i bitą śmietaną
– galaretka z owocami i śmietaną
– tort(smak do wyboru)

DANIA GORĄCE (1 do wyboru)

barszcz czerwony z pasztecikami, krokietem lub kapuśniaczkami
– żurek z jajkiem i kiełbasą
– strogonoff
– bogracz
– gulasz węgierski

ZIMNA PŁYTA (podawana na półmiskach)
– półmisek wędlin
– półmisek serów
– śledź po japońsku lub śmietanie
– galaretka drobiowa
– sałatki do wyboru(grecka, jarzynówka, gyros, wiosenna lub inna)

– ciasta i ciastka na paterach
– owoce
– napoje gorące i zimne.

CENA ZESTAWU 120zł/os
Dzieci (3-7 lat 50% ceny)
Dzieci (do 3 lat – gratis)

KOMUNIA LUB CHRZEST

Obiad:
– rosół z makaronem
– roladka drobiowa z pieczarkami, pieczeń wieprzowa, ziemniaki, dwie surówki

Danie gorące:
– kotlet włoski, kluski sląskie, surówka pekińska

Przystawki:
– galaretki drobiowe,
– rolada szpinakowa z łososiem

Sałatki:
– wiosenna z kalafiorem i brokułem,
– gyros z kurczakiem
– wędlina + chleb pełnoziarnisty i zwykły
– ciasto na paterach
– ciastka na paterach

Tort  okolicznościowy
– kawa, herbata, śmietanka, cukier i cytryna
– obsługa kucharska i kelnerska

Cena menu – 105 zł od osoby

PRZYKŁADOWE MENU NA KONFERENCJĘ

Bufet kawowy:
– 3 rodzaje soków
– woda mineralna gazowana i niegazowana (butelka 0,33l )
– kawa rozpuszczalna i parzona (2 filiżanki na osobę)
– herbata 3 rodzaje (czarna, zielona, owocowa) + cukier, świeża cytryna, mleczko
– ciasteczka (3 rodzaje – 10 dag. na osobę)

Lunch w formie stołu szwedzkiego obejmuje:
– zupa krem z grzankami
– schab w sosie własnym
– ziemniaki lub purée ziemniaczane lub kasza
– 2 rodzaje surówek
– 3 rodzaje pierogów ( z kapustą i grzybami,  ruskie, z szpinakiem) okraszone boczkiem lub cebulką
– 2 rodzaje mini gołąbków ( z ryżem i mięsem, kaszą i grzybami)

Wykonawca zapewnia obsługę kelnerską, która będzie dbać na bieżąco o czystość na stołach bufetowych oraz sprzątanie po zakończonej konferencji.

Zapewniany również białe obrusy i zastawę stołową.

Cena od osoby wynosi od 40 zł brutto.

CIASTA

– sernik wiedeński
– sernik z owocami
– góralski
– nutella
– delicja z galaretką
– ananasek
– ślimak
– princessa
– rafaello
– kokosowy
– piernik królewski
– makowiec japoński
– szarlotka
– wuzetka
– malinowa chmurka

Cena od 65 zł za dużą blachę

Tab content